Homeopatik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Homeopatik Tedavide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Homeopatik remediler kolaylıkla diğer güçlü madde ve ilaçların etkileriyle bastıracağı etkileşimsel ilaçlardır. 

Homeopatik tedavi sırasında tedavinin daha etkili olabilmesi için dahili ya da harici olarak kahve, nane, mentol, papatya çayı gibi aroması güçlü gıdalardan kaçınmak gerekir. Örneğin nane aromalı diş macunu, sakız, naneli veya mentollü ağız çalkalama suyu, mentollü pastil, şeker, kafeinsiz olduğu söylenen kahve aromalı yiyecek ve içeceklerden dahi kaçının. Eğer kafein ihtiyacınız varsa çay veya kafeinli soda gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca okaliptüs, nane şekeri, esans yağları, güçlü parfümler, güçlü tıraş losyonu, kolonya, naneli/çikolatalı sigara, nargile ve sabun gibi aroması güçlü olan ürünlerden ve toksik kokulardan sakının. Esrar, afyon gibi ürünleri tedavi süresinde kullanmayın. Uyuşturucu, narkotik ürünlerden sakının. Alkol alıyorsanız aşırıdan kaçının. Homeopatik remedileri güçlü manyetik alan yaratan şeylerle çok yakın temasta taşımayın; örneğin remedileri cep telefonunun yanında taşımayın.Homeopatik remedileri düşürmek çalkalamak; sallamak etkinliğini değiştirebilir. Remedileri, sessiz, sakin, kuru, ve kokulardan uzak bir yerde saklamak gerekir. Steroid veya opiodi tedavilerle birlikte homeopatik tedavi etkin olamaz. Bu tarz ilaçlar etkisini azaltır; ancak bırakılamıyorsa daha yüksek potens ve daha uzun süreli kullanım gerekebilir belki. Tüm bunlar homeopatik remedinin etkisini bastırır. 

Bu basit önlemler pek çok kez homeopatik tedavi alan kişilere söylenmiyor. Bazen bütün bunlar çok önemli olabiliyor. İyileşmenin önündeki engel bu basit önlemler olabiliyor. Homeopati size zarar vermez ancak doğru kullanılmaz ise yararı da az olur. 

Homeopatik remedi ne zaman alınmalı

Homeopatik remedi vücudun dinleneceği zaman, yatma zamanı alınabilir. Gün içinde alınıyorsa yemekten en az 30 dk önce veya 30 dakika sonra alınabilir. Aslında ağızın da boş olması gerekir. Eğer diş fırçalayacak veya aromalı bir şey içilecekse de 30 dakika önce ve sonrası olması etkinliğini artırır.

Akut durumlarda örneğin düşme, çarpma gibi acil durumlarda hiç bir şeye  dikkat etmeden derhal remediyi alınız.

Homeopatik remedi dil altı alınmalı; en azından aldıktan sonra bir süre ağız içinde bekletilmeli. Suya karıştırılıp alındığında da bir yudum alıp ağızda bir süre bekletmek daha iyi olur.

Homeopatik İyileşme


Hering'in homeopatik tedavi kuralına göre, homeopatik tedavi süresinde semptomlar orijinal görünümlerinin tersi düzende iç katmanlardan dış katmanlara, üst bölgelerden alt bölgelere, en hayati organlardan en az hayati organlara doğru ilerlerYaşam gücü için en önemli olanlar yani önce duygusal semtomlar daha sonra fiziksel semptomlar düzelir. Homeopatik tedavi sırasında genellikle en önce bastırılmış semptomlar yeniden ortaya çıkar. Eski semptomların yeniden ortaya çıkması daha fazla bastırılamayacağından ve yeni hastalığın orijinal faktörlerini gösterebileceğinden faydalıdır. Tekrar ortaya çıkışı kısa süreli olacaktır.  Uzun süredir var olan kronik semptomlar yeni ve akut hastalıklara göre daha uzun süre tedavi gerektirir.

Remedi ne kadar süre kullanılmalı

Homeopatik tedavide değişik yöntemler mevcuttur. Homeopatınız nasıl önerdiyse öyle alınız ve takipte kalınız.

Akut durumlarda düşük potensler sık aralıklarla semptomlar düzelene kadar alınabilir. Ancak yapısal bir remedi; uzun süreli bir tedavide yüksek potens tek doz kullanılır 1 ay beklenir ve hastanın seyrine göre 2. Doza veya ilaç değişikliğine karar verilir.

Remedi ne zaman bırakılmalı veya değiştirilmeli


Remedi, semptomlar üzerinde etki ederken dozu tekrarlamayın. Remedi, semptom üzerinde etkisini durdurana kadar diğer doz için bekleyin. Semptomlar görülmez olduğunda daha fazla remedi kullanmanıza gerek yoktur.  Alışageldiniz ilaç kullanımından farklı olduğundan normalden daha fazla bedeninizi dinlemeniz gereklidir. Bu yüzden vücudunuzda neler olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Semptomlar değiştiğinde başka bir remedi kullanmanız gerekebilir.

Semptomlar tedavi edildiğinde remedi alımını bırakınız. Semptomlar değiştiğinde yeni semptomlara göre remediyi değiştiriniz. Aldığınız remedi sizin semptomlarınıza yardımcı olmuyorsa size zarar vermez fakat gelişme de olmaz. Bu sebepten başka bir remedi kullanın. Acil durumlarda hemen değiştirmek; kronik durumlarda en az 3 hafta beklemek daha uygundur.