
Otizm; sosyal ve iletişim becerileri yetersizliği, bozulmuş zihinsel aktivite şeklinde ortaya çıkan karmaşık nörolojik bir bozukluktur. Özellikle yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan ve sebebi henüz net olmayan bir bozukluktur. Tahmini 1,5 milyon Amerikan çocuk ve yetişkin, dünya nüfusunun yaklaşık % 0.2 sinde görülür. Hemen hemen eşit şekilde tüm ırklarda görülür. Türkiyedeki görülme sıklığı %0.4-%0.5, yani ortalama 40.000 çocuk otizmli olduğu tahmin ediliyor.Otistik hastalarda beyindeki yapısal ve işlevsel değişiklikler var. Ancak, bu değişiklikler için kesin nedeni tam olarak anlaşılmış değildir.
- Genetik yatkınlık
- Çevresel kimyasallara maruz kalma
- Bazı ilaçların alımı, ilaçlar gebelik sırasında kullanımı
- Televizyon ve bilgisayar kullanımı (küçük yaşta)
- Aşılar
Otizm Belirtileri:
Otizm hafiften ortaya değişik şiddette görülebilir. Semptomlar geniş bir yelpazede ortaya çıkabilir. Semptomlar farklı kombinasyonlarla ortaya çıkabilir.
Başlıca semptomlar:
- İletişim ve sosyal etkileşim bozukluğu
- Konuşma bozukluğu
- Anlamsız oyun ile meşguliyet
- Böyle tekrarlanan eylemleri ve araba, bebek, anahtarlar gibi bazı nesnelere aşırı sahiplenme gibi anormal davranışlar,Mental gerilik
- Davranışındaki dik başlılık
- Bozuk sözlü anlatım, kendi ihtiyaçları için işaret jest kullanır
- Kelimeleri veya cümleleri tekrarlayarak konuşma
- Belirgin bir neden olmaksızın ağlama, gülme
- Yalnızlık tercihi
- Ağlama nöbetleri
Otizm homeopatik Tedavisi:
Aile hikayesi genetik zemin hazırlayan hastalıkları öğrenmek bakımından önemlidir. Otizm için kullanılabilecek pek çok homeopatik remedi vardır. Vaka analizi çocuğun ağlama nöbetleri, huzursuzluğu , beslenme şekli, uyku alışkanlıkları ve diğer semptomlarına göre yapılır. Aldığı geleneksel tedaviyle birlikte homeopati tedavisi alabilir ve birlikte 6 ay -1 yıl gibi bir sürede umut vaad edici sonuçlar elde edilebilir.